Новини

ФИЛМЪТ „БЕЗКРАЙНАТА ГРАДИНА“ БЕ ПРЕДСТАВЕН НА ДНИ НА ФРАНКОФОНИЯТА В ИЗРАЕЛ

13/03/2023

Тази година Дните на Франкофонията 2023 в Израел се провеждат от 1 до 16 март. Те са организирани от Френския институт в Израел и посолствата на страните-членки на Международната организация на Франкофонията (МОФ), акредитирани в страната. 

В програмата по традиция са включени филмов фестивал, форум на франкофонските науки, конкурс по диктовка на френски език и литературни дебати.

Със съдействието и помощта на Държавния културен институт (ДКИ) във филмовия фестивал българската страна участва с игралния филм „Безкрайната градина“ на режисьора Галин Стоев. Той бе представен в Синематеките в Ерусалим и Холон, съответно на 4 и на 1 март. Филмът бе приет с интерес и получи положителни отзиви. По информация на организаторите за поредна година българският филм е бил един най-посетените в рамките на фестивала. 

На основното събитие на 2 март в Синематеката на Холон, с което бяха открити Дните на Франкофонията, посолството участва с промоционален щанд с изложени рекламни туристически материали, българско вино и традиционни хранителни продукти. Щандът привлече интереса на многобройната публика и бе посетен от редица посланици, ръководители на културни центрове и институции, и множество граждани.

Предстоящо

МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ПО ПОВОД 30 ГОДИНИ ОТ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА Р БЪЛГАРИЯ КЪМ МЕЖДУНАРОДНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ФРАНКОФОНИЯТА
На 21 март, в галерия „Мисията“ към Държавния културен институт, бе открита сборната международна изложба „Посоки“. ...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Участие на Държавния културен институт в първото издание на Деня на европейските автори - 27 март 2023 година

Държавният културен институт активно се включи в стартирането на новата европейска инициатива  - Ден на европейските автори, която ще се отбелязва ежегодно на 27 март. По инициатива на българския еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, Европейската комисия, с... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2023
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал