Новини

ДЪРЖАВНИЯТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ И ФАКУЛТЕТЪТ ПО КЛАСИЧЕСКИ И НОВИ ФИЛОЛОГИИ ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

13/03/2023

В Заседателна зала 2 в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" в присъствието на деканския съвет на Факултета по класически и нови филологии директора на Държавния културен институт към министъра на външните работи - Снежана Йовева-Димитрова и проф. д-р Мадлен Данова, декан на факултета, подписаха споразумение за сътрудничество.

В документа се предвижда възможност за по-тясно свързване между двете институции и провеждането на учебни стажове на студенти от Факултета в Държавния културен институт, по-специално от магистърските програми "Културни връзки и геополитика на ЕС" и „Европа и Азия: културна дипломация и геополитика на ЕС“, както и на студенти от други бакалавърски програми и специалности на факултета, които изучават предмети, свързани с културната медиация и културната дипломация и техните външнополитически измерения.

Ще се организират тематични посещения и запознаване на студентите с Художествения фонд и работата по него като инструмент на културната дипломация. Предвижда се да се засили и професионалното взаимодействие, организиране на лекции, семинари, подготовка на съвместни научни изследвания в сферата на културната дипломация и културния мениджмънт и обмен на разработки по определени теми.

Предстоящо

ИЗЛОЖБАТА „ЕВРЕЙСКАТА УЛИЦА – РЕКОНСТРУКЦИЯ“ БЕШЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТА В РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ
Многобройна публика се събра в Регионалния исторически музей – София на 9 март 2023 година на откриването на изложбата „...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Участие на Държавния културен институт в първото издание на Деня на европейските автори - 27 март 2023 година

Държавният културен институт активно се включи в стартирането на новата европейска инициатива  - Ден на европейските автори, която ще се отбелязва ежегодно на 27 март. По инициатива на българския еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, Европейската комисия, с... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2023
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал