Новини

Представяне на книга за българското посолство във Варшава

20/10/2021

На 27 октомври от 18 часа в галерия „Мисията“ ще се състои представяне на новата книга на Петко Мангачев – „Варшава, „Алейе Уяздовские“ № 33/35. Из история на Българското посолство в Полша (1919 - 2019)“.

Изданието е част от програмата на Държавния културен институт към министъра на външните работи „пишещите дипломати“, и излиза с подкрепата на Института, на Дипломатическия институт към министъра на външните работи, на  Полско-българската търговска камара – Варшава. Книгата ще бъде представена от г-н Емил Ялнъзов – извънреден и пълномощен посланик на България в Полша в периода 2016-2020, както и от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“.

Събитието ще се осъществи при спазването на всички противоепидемични мерки и със зелени сертификати на посетителите.

Предстоящо

Държавният културен институт е партньор на Шестото издание на проекта „Поезия в метрото“
Между 8 ноември и 12 декември 2021 г. пътниците във вагоните и станциите на софийското метро ще могат да разнообразят пътуването си...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

По повод месеца на будителите галерия „Мисията“ е домакин на изложбата „Пътят на св. Кирил и Методий“ на БАН

Изложбата „Пътят на Кирил и Методий“ е създадена от Кирило-Методиевския научен център при БАН в подкрепа на сертифицирането на „Културния маршрут Кирил и Методий“ в рамките на програмата „The Cultural Routes of the Council of Europe“, която има за цел да покаже чрез пътуване през пространството и времето, как... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал