Новини

Участие на посолството в Сеул в Европейски ден на езиците

15/11/2021

Посолството в Сеул заедно с още осемнадесет дипломатически мисии на държави-членки на Европейския съюз и техни образователни институти взе участие в организирания от Делегацията на Европейския съюз “Европейски ден на езиците“, който се проведе на 13 ноември 2021 г. в центъра на града.

Участието на българската дипломатическа мисия беше осъществено съвместно с преподаватели и студенти от специалност „Българискита“ в Катедрата по грецистика и българистика в университета за чуждестранни изследвания „Ханкук“, Центъра по българистика в същия университет, както и с подкрепата на български студенти, които се обучават в Р. Корея. Събитието беше посетено от множество корейски и чужди граждани и студенти. Гости на българския щанд бяха представители на Корейско-българската асоциация за приятелство, начело с нейния председател и бивш посланик в България Шин Бу-нам, които се срещнаха и с посланик Петко Драганов.

Предстоящо

Изложба с детско изкуство от Битоля гостува в Министерството на външните работи
По повод Международния ден на детето 1 юни в Министерството на външните работи гостува специална детска изложба под мотото:...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“

Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE Сборна колекционерска изложба „Културна дипломация – Балкански... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал