Новини

Участие на Посолството на РБ в Хавана в събития, посветени на 500-годишнината на кубинската столица

26/11/2019

На 22 ноември 2019 г. в Двореца на граф Ломбильо в Стара Хавана се откри фотоизложба, посветена на 500-годишнината на Хавана.

Експозицията беше организирана от Делегацията на ЕС в Хавана и държавите членки, акредитирани в Куба, като всяка страна представи снимка на своя емблематична следа в кубинската столица. Посолството на България участва с фотографията на вграден в стената на Двореца на генерал губернатора камък от Преслав – подарен на Хавана по повод 1300-годишнината на Българската държава.

По-късно същия ден ЕС и държавите членки, акредитирани в Куба, поздравиха кубинската столица по случай юбилея също с тържествен концерт, изнесен от Младежкия оркестър на ЕС в Катедралата на Хавана. Участие в събитието взе и Симфоничният оркестър на Висшия институт за изкуства на Куба, като бяха представени произведения на европейски и кубински композитори. Акцент в програмата беше Allegro con brio от 7-ма симфония на Бетовен. Сред изпълнителите от Младежкия оркестър на ЕС e и младата българска цигуларка Лиляна Попдимитрова.

Двете събития бяха посетени от представители на кубинските институции, дипломатическия корпус, артистичните среди и от граждани на кубинската столица.

Предстоящо

Изложбата "Дипломация и изкуство" в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил до края на август
В навечерието на 24-ти май и по повод рождения ден на Градската художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

ФИНАЛИСТИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПЛАКАТИ ГОСТУВАТ В ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

В рамките на инициативите по повод 65 години членство на България в ООН и 75 години от създаването на организацията,  Държавният културен институт ще бъде домакин на изложба - финалисти от националния конкурс за плакат „Костадин Отонов“ в галерия „Мисията“. Първата изложба с избрани плакати от третия... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал