Новини

Приключи конкурсът за изработване на костюм на Манекен Пис в Брюксел

16/12/2021

 

Държавният културен институт към министъра на външните работи, съвместно с посолството на Република България в Брюксел организираха провеждането на конкурс за изработване на авторски костюм за символа на Брюксел: „Манекен Пис“. Постъпиха 18 проекта от студенти от катедра „Мода“ на Националната художествена академия. На 19 октомври 2021 г заседава комисия в състав: г-н Пламен Бончев, посланик на Република България в Кралство Белгия и Великото Херцогство Люксембург, г-жа Снежана Йовева, директор на ДКИ, г-жа Виляна Миланова, старши експерт в ДКИ. Изборът на комисията е: първо място се присъжда на проект с автор Анелия Антова, второ място - Диляна Чолакова, трето място – Деница Цолова. Студентите ще получат финансови поощрителни награди от Държавния културен институт, като цялостната организация се реализира в партньорство с Фондация „Пимен Зографски“-НХА.

Следва финално проектът, с който ще бъде облечен Манекен пис да бъде одобрен и от компетентните органи - комисии в белгийската столица. На по-късен етап през следващата година костюмът трябва да бъде изработен и предаден на посолството на Република България в Брюксел, Белгия за организирането на публичното му експониране.

Предстоящо

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“
Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“

Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE Сборна колекционерска изложба „Културна дипломация – Балкански... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал