Новини

Представяне на романа „Absolvo te“ на писателя Георги Бърдаров във Франкфурт на Майн, Германия

17/03/2022

      На 15.03.2022 г. във Франкфурт бе представен „Absolvo te“ -вторият роман на писателя Георги Бърдаров, носител на Европейската награда за литература за 2021 г.

     На събитието в Генералното консулство във Франкфурт присъстваха както почитатели на автора от българската общност, така и много изтъкнати гости от германска страна, сред които почетниятконсул на Република България във федерална провинция Хесен д-р Инго Ендрик Ланкау, Юмас Медоф – ръководител на съвета за чужденците към общината във Франкфурт, Тереза Геринг от Еврейския музей, един от най-известните и авторитетни чуждестранни българистиг-жа Зиргун Комати, както и представители на националната библиотека и медиите.

     Началото на литературната вечер бе даденоот г-жа Антоанета Байчева- генералният консул на Република България във Франкфурт на Майн. В своите встъпителни думи при представянето на автора тя наблегна на вечните теми, които поставя романа и актуалността им днес.

     Георги Бърдаров изрази своето огромно задоволство от факта, че книгата му е преведена и издадена на немски език и радостта си, че премиерата на романа започва именно от Франкфурт.

     Кратък филм и мултимедийна презентация насочиха вниманието към основната тема и идея на „Absolvote“. По един съвременен и интересен начин за представяне на книга бе събуден огромен интерес сред присъстващите и бе дадена възможност за дискусия с автора по актуални въпроси.

     Традиционно вечерта приключи с прием, в рамките на който гостите имаха възможността да продължат разговора с автора и да споделят мненията си по книгата. Раздадени бяха множество автографи и направени снимки с автора.

Предстоящо

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“
На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“

На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде представена книгата „Антология на миражите“. В 400 страници, илюстрирани с близо 1000 авторски снимки, изданието събира всички мечтани пътешествия в един том. Тези 50  пътеписа на талантливи... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал