Новини

Представяне на изложбата "Българските градове: древност, която живее" в Реко, Италия

15/11/2021

Генералният консул на Република България в Милано г-жа Таня Димитрова представи изложбата „Българските градове – древност, която живее” в сградата на община Реко на 11.11.2021 г. Фотоизложбата е пътуваща експозиция на Държавния културен институт към министъра на външните работи. Тя  включва 30 фото-постера  на 20 български града, сред които Плевен, Русе, Варна, Казанлък, София, Велико Търново и Благоевград. Улавяйки едновременното присъствие на следи от различни епохи в изобразените градове, експозицията има за цел да създаде любопитство и интерес в публиката към историята на сниманите места, тяхното културно и архитектурно наследство, традиции и природни пейзажи.

Изложбата гостува по покана на кмета на гр. Реко г-н Карло Гандолфи, който по време на откриването каза в своето обръщение към гостите, че това са първите крачки към развиване на по-близки контакти. Събитието се състоя в седмицата, в която бе организирана видеоконференция с предприемачи от града.

След представянето на изложбата и запознаване на гостите с предимствата на България, генералният консул отговори на въпроси на гостите свързани с интереса им да посетят страната ни.

Предстоящо

Изложба с детско изкуство от Битоля гостува в Министерството на външните работи
По повод Международния ден на детето 1 юни в Министерството на външните работи гостува специална детска изложба под мотото:...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“

Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE Сборна колекционерска изложба „Културна дипломация – Балкански... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал