Новини

Откриване на изложбата „През очите на плаката: изкуство от Балканите“ в гр. Бразилия

08/11/2019

На 6 ноември 2019 г. посолството на Р България в Бразилия откри в Културния център „Ренато Русо“ в гр. Бразилия изложбата „През очите на плаката: изкуство от Балканите“, селектирана колекция от плакати на Културния институт към Министерството на външните работи и Международното триенале на сценичния плакат – София. В експозицията присъстват 30 творби, посветени на спектакли, концерти, изложби и фестивали, които са се случили през последните две десетилетия в различни точки от Балканите – Сърбия, Словения, Турция, Хърватия, Босна и Херцеговина, Косово, Гърция, Румъния, Черна гора и България. Авторите им са както влиятелни фигури от света на графичния дизайн, така и дебютиращи артисти. Изложбата ще бъде представена в гр. Бразилия до 18 ноември 2019 г.

При откриването приветствено слово произнесоха временно управляващият посолството на Р България в Бразилия г-жа Магдалена Илиева и Секретарят по културното наследство към Секретариата за култура и креативна икономика на Федералния окръг Бразилия г-н Кристиян Брайнер.  

На събитието присъстваха представители от кабинета на Губернатора и Секретариата за култура и креативна икономика на Федералния окръг Бразилия, посланици и дипломати, журналисти, българи, живеещи в гр. Бразилия, преподаватели и студенти от Университета на Бразилия.

Предстоящо

КАРТИНИ ОТ ХУДОЖЕСТВЕНИЯ ФОНД НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ГОСТУВАТ В БЕРЛИН
Държавен културен институт към министъра на външните работи, Посолството на Република България в Берлин и Български културен...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Поглед към спомените в живописната изложба на Мариета Конова

На 15 октомври 2020 г. в галерия „Мисията“ беше открита живописна изложба на утвърдената съвременна българска художничка, доцент и доктор по изкуствознание и изобразително изкуство към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Велико Търново – Мариета Конова. Експозицията с поетичното заглавие „Вчера“,... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал