Новини

Откриване на изложбата „Българските паметници под закрилата на ЮНЕСКО“ в Тунис

22/11/2021

На 19 ноември 2021 г. посланик Веселин Дянков откри тематичната изложба „Българските паметници под закрилата на ЮНЕСКО“ в Младежкия център за култура и спорт - Менза в Тунис. Изложбата бе организирана съвместно с Държавния културен институт към Министъра на външните работи и с подкрепата на Националната комисия на България за ЮНЕСКО.

В своето слово посланик Дянков посочи, че изложбата е организирана в контекста на честването на 65-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Тунизийската република, 75-та годишнина от създаването на ЮНЕСКО и 65 години от присъединяването на България към организацията. Експозицията дава възможност на тунизийската публика да се запознае с богатството на българското културно-историческо наследство и природа.

Гост на събитието бе генералният директор за международно сътрудничество на Министерството на културата на Тунис г-жа Фейка Лауани. В своето приветствие, от името на министъра на културата, тя оцени високо усилията на посолството и на Държавния културен институт за развитието на сътрудничеството в областта на културата между България и Тунис. 

На събитието присъстваха представители на дипломатическия корпус и българската общност в Тунис.

Изложбата ще бъде отворена до 28 ноември 2021 г.

Предстоящо

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“
Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“

Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE Сборна колекционерска изложба „Културна дипломация – Балкански... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал