ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Осмият световен конкурс за детска рисунка 2021 г. на тема „Зелена планета“ гостува на галерия "Мисията"

03/06/2022

Държавният културен институт и Фондация „Малък Зограф“ представят изложбата на наградените рисунки от Осмия световен конкурс за детска рисунка 2021 г. на тема „Зелена планета“, проведен в Рилска Света обител.

В осмото издание на конкурса взеха участие деца от 60 страни на възраст от 4 до 18 години, които изпратиха близо 6000 рисунки, носещи техните послания, фантазия и талант. Сред участващите страни са: Италия, Украйна, Китай, Хърватия, Русия, Полша, Казахстан, Румъния, Тайланд, Индия, Испания, Австралия, Литва.

Вече 9 години Фондация „Малък Зограф“ следва своята мисия да бъде повод и да дава шанс за себеизява и себеизразяване на децата от България и чужбина чрез художествените им умения и тланат. Дейността на фондацията цели още да наложи изобразителното изкуство като един фундаментален инструмент за култивиране на важни умения и способности у децата и стимулиране на тяхното развитие от най-ранна детска възраст.

Откриването ще се състои на 3 юни от 11 ч. в галерия „Мисията“ на ул. Алфред Нобел 2.

Предстоящо

БЪЛГАРО-ШВЕЙЦАРСКА ИЗЛОЖБА „ВИДИМО & НЕВИДИМО“
Галерия „Мисията“, гр. София: 14 юли – 12 август 2022 Откриване: 14 юли 2022, 18 часа    „Видимо & Невидимо“ е...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Българо-швейцарска изложба събра почитатели на съвременното изкуство в галерия „Мисията“

„Видимо & Невидимо“ е съвместна българо-швейцарска изложба с участнички Миглена Савова Оклер и Аник Беркла от Женева, Швейцария, която се откри на 14 юли в галерия „Мисията“. Проектът за това творческо гостуване се подготвя още от миналата година, както сподели директорът на Държавния културен... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал