Новини

МВнР избра лого за Българската помощ за развитие

13/12/2019

       Министерството на външните работи избра с конкурс лого, което ще представя Българската помощ за развитие. Негов автор и носител на първа награда в конкурса е главен асистент д-р Ненко Атанасов от специалност „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия.
 
       Валери Йотов, директор на дирекция „ООН и Сътрудничество за развитие“ подчерта значението на помощта за развитие за външната политика на България: „Това лого, за което искам да благодаря на победителя, ще допринесе още повече за видимостта и разпознаваемостта на България в страните, в които ние организираме проекти. Това са Западните Балкани, страните от Източното партньорство, някои страни от Азия и Близкия Изток. Този знак ще показва съпричастност на България към стремленията на тези страни, за които ние помагаме“.
 
      Второ и трето място също бяха спечелени от представители на специалност „Плакат и визуална комуникация“ на НХА, съответно от Георги Павлов, студент, и от главния асистент д-р Ивайло Тодоров.
 
       Конкурсът за лого бе проведен по предложение на дирекция „ООН и Сътрудничество за развитие“ на МВнР. Предстои изработването на цялостна визуална концепция на бранд, който да се свързва с политиката за развитие на България и с усилията, които страната полага в областта на международното сътрудничество за развитие.
 
      Наградите от конкурса бяха връчени от Снежана Йовева, директор на Държавния културен институт (ДКИ) към Министъра на външните работи, проф. Майя Богданова, председател на Фондация „Пимен Зографски – НХА“ и Валери Йотов, директор на дирекция „ООН и Сътрудничество за развитие“ в МВнР. Награждаването на тримата победители се състоя в галерия „Мисията“ на ДКИ.

Предстоящо

България поздравява Германия за председателството на Съвета на ЕС с инсталацията „Българските букви“
Българските букви ще посрещат това лято от днес жителите и гостите на Берлин в едно от най-оживените места на брега на река Шпрее,...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

ФИНАЛИСТИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПЛАКАТИ ГОСТУВАТ В ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

В рамките на инициативите по повод 65 години членство на България в ООН и 75 години от създаването на организацията,  Държавният културен институт ще бъде домакин на изложба - финалисти от националния конкурс за плакат „Костадин Отонов“ в галерия „Мисията“. Първата изложба с избрани плакати от третия... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал