Новини

Културно-историческото наследство на България бе представено по време на XIV издание на Абуджанския международен фестивал на изкуствата и занаятите

19/10/2021

Документален видеоклип на Националния археологически институт с музей – БАН бе представен в рамките на XIV издание на Абуджанския международен фестивал на изкуствата и занаятите, който се проведе в нигерийската столица между 13-15 октомври 2021 г. 

Видеоклипът, в който чрез виртуална разходка в Националния археологически институт се разказва за експозициите в музея и се представя богатото наследство по българските земи от занаяти, произведения на изкуството и архитектурни забележителности, бе селектиран от организационния комитет заедно с документни ленти от Франция, Австралия, Канада, Китай, Турция, Алжир, Куба, Венецуела, Сирия.

Председателят на организационния комитет Отумба Рамсуеви, който оглавява Националния съвет на Нигерия за изкуство и култура, приветства първото българско участие в ежегодно провеждащия се фестивал в Абуджа и посочи, че за нигерийското общество България е разпознаваема страна както поради културно-историческото си наследство, така и заради традициите на приятелство и сътрудничество с Нигерия.

Абуджанският международен фестивал на изкуствата и занаятите едно от основните събития в календара на културните прояви в Западна Африка през 2021 г.“

Документалната виртуална разходка на НАИМ-БАН е предоставена на българското посолство в Абуджа със съдействието на Държавния културен институт в сътрудничество с музея.

Предстоящо

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“
Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“

Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE Сборна колекционерска изложба „Културна дипломация – Балкански... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал