Новини

Декларация на EUNIC за събитията в Украйна

27/02/2022

Мрежата на европейските културни институти EUNIC, в която членува и Държавният културен институт, прие декларация по повод на агресията срещу Украйна, оценявайки я като драстична и не-провокирана атака срещу демокрацията. Изразена е солидарност с украинските колеги и народа на страната. 

Дейността на EUNIC като мрежа от организации, ангажирани с развитие на международните културни отношения разчита на изграждането на диалог и мирен глобален ред. Нашите украински партньори от културния сектор са силно засегнати от насилието и изразяваме нашата солидарност с тях, се казва в декларацията. 

Декларацията изброява съвместни проекти в Украйна от последните години и се изразява готовност Асоциацията да продължи да оказва подкрепа за гражданското общество на страната и представителите на културния сектор.

Пълният текст на декларацията – на следния линк

 

Ключови думи

EUNIC

Предстоящо

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“
На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“

На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде представена книгата „Антология на миражите“. В 400 страници, илюстрирани с близо 1000 авторски снимки, изданието събира всички мечтани пътешествия в един том. Тези 50  пътеписа на талантливи... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал