Новини

Два български филма на европейския филмов фестивал в Индия

04/11/2021

„Бащата“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов представя България в програмата от съвременни заглавия на ежегодния фестивал „Прозорец към Европа“ в Индия. Филмът е част от раздела „Европейското кино днес“.

Фестивалът отдава почит и на европейското филмово наследство. Сред седемте филма в тази програма е и шедьовърът на Бинка Желязкова „А бяхме млади“, в компанията на автори като Марта Месарош, Ванда Якубовска, Хуан Антонио Бардем и Луис Гарсия Берланга, Роберто Роселини, Иржи Менцел и Клод Шаброл.

26-ото издание на фестивала се провежда изцяло онлайн от 1 до 30 ноември т.г. В богатата програма са включени 60 филма на 37 различни езика. Показват се филми от всички държави-членки на Европейския съюз, както и от други асоциирани държави.

Представено е най-доброто от киното на европейските страни с акцент върху наградените филми в Кан, Локарно, Сан Себастиан, Карлови Вари и Венеция. Специална програма е посветена на легендарния Сатяджит Рей послучай 100-годишнината от рождението му.

Достъпът до филмите е свободен в Индия, а желаещите могат да се регистрират на https://www.festivalscope.com/page/euff-india-a-window-to-europe/

Повече информация за фестивала може да бъде открита на интернет страницата https://euffindia.com.

* Публикация от сайта на ИА Национален филмов център https://www.nfc.bg

 

Предстоящо

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“
Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“

Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE Сборна колекционерска изложба „Културна дипломация – Балкански... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал