Новини

Българско участие в Седмицата на франкофонското кино в Тунис

28/03/2022

С любезното съдействие на Държавния културен институт посолството на България в Тунизийската република взе участие в Седмицата на франкофонското кино в Тунис (21-27 март 2022 г.) с българския документален филм „Да обичаш Кармен“ на продуцента Найо Тицин. Прожекцията се състоя на 24 март 2022 г. в киноцентъра „Cinémathèque“.

Филмът преоткрива първите изпълнения на „Кармен“ и нейното място в изкуството, литературата, музиката и киното. Паралелно с товa "Да обичаш Кармен" проследява репетиционния процес на постановката на операта „Кармен“ на италианския режисьор Никола Берлофа в театър „Сен Гален“ в Швейцария и търсенията на сопраното Александрина Пендачанска в главната роля.

В програмата на Седмицата на франкофонското кино участват филми от Австрия, Аржентина, Белгия, България, Габон, Гърция, Египет, Камерун, Канада, Сенегал, Тунис, Чехия, Швейцария и Франция. Провеждането на кинофестивала бе отразено в тунизийските медии.  

Предстоящо

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“
На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“

На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде представена книгата „Антология на миражите“. В 400 страници, илюстрирани с близо 1000 авторски снимки, изданието събира всички мечтани пътешествия в един том. Тези 50  пътеписа на талантливи... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал