Новини

Българското посолство в Албания стана пълноправен член на клъстера на EUNIC в Тирана

09/02/2022

Посолството на Република България в Албания официално се присъедини към клъстера на Асоциацията на европейските национални културни институти (EUNIC) в Тирана. Членството стана възможно по силата на мандат, предоставен от Държавния културен институт към Министъра на външните работи на Република България, който е пълноправен представител на страната ни в EUNIC. 

В края на 2020 г. Посолството се включи като асоцииран член в клъстера на EUNIC в Тирана, чийто проект за археологически фестивал „Archeovision - back to the future“ бе одобрен за съфинансиране от „EUNIC Cluster Fund“. Благодарение на изключителното съдействие на Държавния културен институт и НАИМ-БАН, по време на фестивала през юни 2021 г. българската страна участва сдве прожекции в Тирана и Дуръс на филма „Изгубени светове: В дълбините на Черно море“, представящ най-мащабния проект за подводни археологически изследвания в българските води на Черно море – „Black sea MAP“.

Ключови думи

EUNIC , Тирана

Предстоящо

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“
На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“

На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде представена книгата „Антология на миражите“. В 400 страници, илюстрирани с близо 1000 авторски снимки, изданието събира всички мечтани пътешествия в един том. Тези 50  пътеписа на талантливи... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал