Визуални изкуства

1, Avenue Rapp, 75007 Paris, France

 Изложба с избрани творби от колекцията на посолството на Република България в Париж - 1, Avenue Rapp, 75007 Paris, France  е заглавието на изложбата която бе представена в няколко български града през 2007 година. След Севлиево през февруари, експозицията беше представена в Пловдив, Свищов и Варна (април-май) като част от поредицата дискусионни форуми „От Римските договори към бъдещето на разширения Европейски съюз: конституция, гражданско участие, идентичности" с участието на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин.
Експозицията включва част от богатата колекция на посолството на Република България в Париж. Живописните и графични произведения на около 20 български автори са в страната за основна реставрация.

Предстоящо

Дипломатическо посещение в Русе по повод изложбата „Значими жени в историята: от Прага през Братислава до Русе“
На 16 април, петък, от 14:00 в зала „Русе“ на Историческия музей в Русе, ще бъде открита група изложби, обединени от...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

ФОТОИЗЛОЖБА “30 ГОДИНИ ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА НА РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН”

Поради епидемиологичната обстановка изложбата ще бъде удължена до 16 април, 2021. Посолството на Република Казахстан в партньорство с Държавния културен институт към министъра на външните работи организират фотоизложба по случай 30-та годишнина от обявяването на независимостта на Република Казахстан, която се... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал