Кино и аудиовизия

“От Рилския манастир без дъх по езерата на Западна Рила”

Държавният културен институт с любезното партньорство на Национален дарителски фонд “13 века България” предоставя за разпространение на българските мисии зад граница мултимедийния диск “От Рилския манастир без дъх по езерата на Западна Рила”. Дискът представя фото-панорами и изгледи, както и информация за Рила с природните и културни забележителности на най-величествената планина на Балканите. Гледките са представени с музикалния съпровод на формацията „Исихия”.
Продуктът се реализира в изпълнение на заложената програма за популяризиране на културно-историческото наследство на България и утвърждаването на положителния образ на страната ни. Настоящият мултимедиен диск, с текст и фотографии на д-р Тошо Пейков, ще даде възможност за  успешното промотиране образа на България като страна с богата история и култура и уникални природни дадености съхранили своята  симбиоза.

Предстоящо

Литературни и преводачески стипендии май - декември 2021
Фондация "Следаща страница" предлага възможност за резидентски стипендии по различни партньорски програми за 2021 г. Краен срок...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

ФОТОИЗЛОЖБА “30 ГОДИНИ ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА НА РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН”

Поради епидемиологичната обстановка изложбата ще бъде удължена до 16 април, 2021. Посолството на Република Казахстан в партньорство с Държавния културен институт към министъра на външните работи организират фотоизложба по случай 30-та годишнина от обявяването на независимостта на Република Казахстан, която се... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал