ФОРУМИ / ИЗСЛЕДВАНИЯ

Артисти, пътища, сцени... – творческа мобилност и разпространение

Повече от 50 експерти - представители на сектора на изпълнителските изкуства и мениджъри на държавни и независими културни институти в продължение на два дни  (23 и 24 април 2009 г.) дискутираха за условията за творческа мобилност и разпространение на сценичните произведения. Организирана от Арт Офис конференция имаше за цел да представи няколко изследвания на мобилността в рамките на Европейския съюз, както и националното изследване за програмите „мобилност” на Национален фонд „Култура”. Културният институт е сред съорганизаторите на конференцията.  Този избор е воден от важността на темата за мобилността като централна в дискусиите за мястото на културните проекти в политиките на ЕС, както и по отношение на регионалното културно сътрудничество.

В дискусията участваха и посланикът на Ирландия, директорите на Чешкия културен център, на Полския културен институт, на Гьоте Институт, съветникът по културните въпроси на посолството на Кралство Норвегия. Представянето на Културния институт от Людмила Димитрова насочи дискусията към проблема за избора на най-подходящите форми за комуникиране на образа на страната.

Предстоящо

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“
Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“

Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE Сборна колекционерска изложба „Културна дипломация – Балкански... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал